Ne-a dat ăştia la radio 2  

Publicat de robert

Am fost si eu, aseara, la Balan.unu, spectacolul regizat, produs, interpretat, criticat (în bine si rau) de unicul Robert Balan.....În Club A am avut parte de o ora întreaga de cuvinte, sunete, atitudini, talente de semnatura Robert Balan, într-un fel de stand up comedy cu trecere dintr-o parte în alta a absurdului.

De la situatii cu trimitere clara la Eugene Ionesco si a sa Cântareata cheala la actualul absurd tip Otv, de la Harry Potter la bârfe asupra unor vedete locale, de la urlete nespecifice lui Ricky Martin la cosite blonde a la Ileana Cosânzeana cu tenta de Anastacia, de la fotbal la îngenuncherea în fata unui Dumnezeu cu nume de statie de metrou. Plus câteva stiri din sport si o urma de oieri parveniti. În doua cuvinte – Robert Balan.

O ora în care multi-personajul mizeaza pe forta adunata a tuturor mediocritatilor sale. Închegate sub cupola spectacolului, momentele uneori de slaba inspiratie, prind sensul de coada. De fapt, tot ce face Balan pe scena ar trebui sa ne provoace plânsul, mai degraba decât râsul – genul acesta de performance si întreaga idee, fiind provocate de situatia de jale în care se afla societatea noastra fata în fata cu mass media. Daca nu e interesant ca Balan si-a cumparat bicicleta, de ce ar trebui sa fi auzit alte asemenea stiri cu valoare nula?

O ora întreaga este totusi mult sa-l asculti pe Balan, chiar daca personajele vedete schimonosite îsi gasesc locul într-un natural al jocului actoricesc....balan este o anti-vedeta care-si doreste, totusi, fara timiditate, locul în galeria stelelor. Atuul lui este exact absurdul situatiei, dar textul nu se ridica la înaltimea contextului. Ne face sa râdem printre dinti. Nu ne afecteaza, însa, cu desavârsire....


Maria Balabaş

Difuzat în cadrul emsiunii Dimineata crossover de la Radio Romania Cultural.

This entry was posted on miercuri, februarie 25, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

0 comentarii